Σκηνικό-κομμωτήριο. Πρόσωπα-παγκρολατσέφτρα και πελάτισσες Α και Β.

Α.Καλέ τα μάθατε τα νέα; Χώρισε εκείνη η καραμουντζού η Πέπη!
Β.Καλέ, ποιά είναι αυτή;
Παγκρολατσεφτρα. Καλέ, εκείνη η τσαούσα που έρχεται τις Κυριακές και θέλει μιζ αν πλι η τσουράπω…που τα είχε με εκείνη την καραμποντού από το γυμναστήριο απέναντι…
Β. Αααα, τώρα κατάλαβα. Αλλά δεν ήξερα ότι τα είχε με εκείνο το αγλαροτεκνό.
Α. Καλέ ναι. Γνωρίστηκαν σε κάτι βακουλόσταμπα, που είχε παραστεί ο βακουλονταβαντζής ο ίδιος!
Β. Πάντως είναι γκόντα και μοιάζει και γατουλογαμούλης, παρά τα μούσκουλα και την κόντρα ξούρα στο στέρνι. Αχ, το καλύτερο τεκνό μας πήρε μέσα από τα χέρια.
Παγκρολατσεφτρα. Αυτό ξαναπέστο. Τον τύλιξε η κουροβαλμένη, τον άβελε στη βράκα της η βιδομπλαντορούφα, που μας το έπαιζε και ακαγκούρωτη. Που είχαν βαρεθεί να τη βλέπουν στου Συγγρού με την ελκοαφρόδω της να έχει φτάσει ως τα μπούνια. Εμ βέβαια, δεν είχε αφήσει ατμοκαυλού για ατμοκαυλού, λες και είχε και στο χωριό της η κοκκάλω. Που έχαλε όλο καλιαρντά χαλέματα.
Α. Καλέ, αφού άβελε γύρες με τα αγλαροπουρά στα αγλαρόκεντρα και άβελε διακόνα στο μπερντέ, τι περίμενες; Που παραλίγο να αβέλει τη γκόντα της στο αδικοκούτι με τις κουρούνες που του βούελε. Αχαλοσύνη την έπιασε την καραμποντού και έτρεχε στους ανεμοβιβάρηδες, γιατί ένας κουρσικεμές φίλος του, του κουσκούσευσε ότι η ηρακλοβιρτζίνω του τον απατούσε με ένα κουμουνοτεκνό και αβέλει το κάρο η καραμποντού και τους έπιασε στον καραφλότοπο, την ώρα που εκείνη έκανε έκτρωση. Μου τα είπε εμένα ο ίδιος, που πέρασε από το μαγαζί να πιεί καημοζούμι και τα κατόλια να πέφτουν σύννεφο. Κέριασε σας λέω, βίναρε την ντούμα και βεργονιαζόταν να με κοιτάξει στα ματοτσίνορα. «Δεν κάνεις τον δρακοτζάστη σου», του λέω, «που σώθηκες από δαύτη; Να την αβέλεις γοργόρι και να την αβέλεις ντουπ την παλιοδιαπομπού»
Β. Αχ, με τη ζουμοσακούλα το φαγε το κέρατο…
Παγκρολατσεφτρα. Τι να παρλάρουμε κορίτσια. Περιττές είναι οι παρόλες. Είναι κανόνας πως οι θεοκάλιαρντες πάντα έχουν τα θεολατσα, για αυτό κι εμένα το δέλτα μου έχει κλειστεί με καγκελοπαρτούζα. Στα πατώματα θα πέσουν τα βούτρα μου από την απαρτοσύνη, σαν λιωμένα βουτήρατα. Αυτά βλέπω και αβρακιάζομαι…

(βαρύς αναστεναγμός από όλες…)

About profusion

a man of respect, a man of honour.

Σχολιάστε