arcadia.jpg

Ήταν κάποτε ένα παιδί που απεγχαθόνταν τους υπολογιστές, όμως μια φορά που οι γονείς του του έκαναν έναν δώρο, άρχισε να ασχολείται μαζί του και βαθμιαία πορώθηκε τόσο που περνούσε ολόκληρο το χρόνο του μπροστά σε μια οθόνη. Όταν μάλιστα ανακάλυψε τις δυνατότητες του Internet, τότε δεν έβγαινε καθόλου από το δωμάτιό του. Εθίστηκε τόσο που του έμειναν διάφορα κουσούρια. Για παράδειγμα, όταν έβγαινε έξω με τους φίλους του και ήθελε να γελάσει, έλεγε loool, όποτε πεταγόταν κάπου για λίγο δεν τους το εξηγούσε με λόγια αλλά έλεγε μπου-ρου-μπου, από το brb των chat rooms και πολλά άλλα τέτοια.
Σιγά σιγά οι φίλοι του τον θεώρησαν παθολογική περίπτωση και τον απομάκρυναν αλλά εκείνος δεν ενδιαφερόταν, γιατί το internet μπορούσε να του προσφέρει τα πάντα. Μέσω διαδικτύου έκανε το καλύτερο σεξ, τα σαββατόβραδα δεν έβγαινε, παρά έπινε ένα ποτό στο δωμάτιό του, έβαζε μουσική συνομιλώντας με άλλους και ένιωθε πως αυτό ήταν η καλύτερη διασκέδαση. Τίποτα άλλο δεν ήθελε, ένιωθε ολοκληρωμένος να εκμυστηρεύεται σε άτομα που είχε δει μέσω φωτογραφιών μόνο, ενώ είχε κάνει και μερικές διαδικτυακές σχέσεις, που συζητήθηκαν πολύ γιατί ήταν θυελλώδεις και γεμάτες πάθος.
Αλλά και διακοπές πήγαινε, κοιτάζοντας στο google earth όποιο μέρος στον πλανήτη ήθελε και, αν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, πήγαινε σε ένα από τα πολλά sites που είχαν ερωτηματολόγια, κατέθετε τις απαντήσεις του κι έπαιρνε τις συμβουλές από τους ειδικούς. Όλα πήγαιναν καλά στη ζωή του και δεν χρειαζόταν τίποτε άλλο.
Κάποτε, εκεί που έψαχνε να βρει κάποια φωτογραφία, έξαφνα είδε αυτό τον πίνακα. Et in arcadia ego έγραφε και είχε κάτι βοσκούς που εξέταζαν έναν τάφο. Κοίταξε για πολλή ώρα τον πίνακα, κάτι απροσδιόριστο του ξυπνούσε μέσα του αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει. Τον έκανε wallpaper στον υπολογιστή και τον κοίταζε με τις ώρες, χωρίς να μπαίνει στο Internet.
Μετά από λίγες ημέρες, διέκοψε την adsl και πέταξε τον υπολογιστή. Άνοιξε την πόρτασ του σπιτιού του, κοίταξε τον έξω κόσμο που είχε ξεμάθει τώρα πια. Αναστέναξε. Θα κατάφερνε να τον μάθει ξανά;

Σχολιάστε