Ιστορίες με κοινό παρονομαστή, κοινή αρχή ή και κοινή κατάληξη, βγαλμένες μέσα από την πραγματικότητα. Ιστορίες ανθρώπων της διπλανής σας πόρτας.

Ο χι και ο ψι γνωρίζονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι φίλοι και έχουν ζήσει πολλά μαζί, ευχάριστα και δυσάρεστα. Όσο περνούν τα χρόνια, εξαιτίας διαφόρων καταστάσεων, ο χι και ο ψι αρχίζουν να απομονώνονται από τον κόσμο, περνώντας όλο και περισσότερες ώρες μαζί. Σταματούν να βγαίνουν έξω, να συναναστρέφονται με άλλους ανθρώπους, ζητώντας μόνο ο ένας την παρέα του άλλου. Πηγαίνουν διακοπές μαζί, κλείνονται στο σπίτι και βλέπουν μαζί τηλεόραση, μαγειρεύουν και φροντίζουν ο ένας τον άλλο, ενώ μια δυο φορές έχουν κοιμηθεί και αγκαλιά.
Έρχεται κάποια εποχή που ο ψι σταματάει το δεσμό που έχει με την κοπέλα του και το ίδιο κάνει και ο χι. Η απομόνωσή τους εντείνεται, όλοι τώρα τους βλέπουν να είναι μαζί και τους αντιμετωπίζουν ως μονάδα. Ο ψι ταίζει στο στόμα τον χι, ο χι σκεπάζει τον ψι όταν πέφτει για ύπνο. Φήμες κυκλοφορούν πως ο χι και ο ψι είναι ζευγάρι αλλά δεν τους νοιάζει. Ο ψι έχει χρόνια να κάνει σχέση με κοπέλα και ο χι κάθε απόπειρα του φίλου του να γνωρίσει κάποια, την παγώνει χρησιμοποιώντας το βέβαιο όπλο του «ή αυτήν ή εμένα».
Ο χι κάποια στιγμή συνειδητοποιεί ότι όλο αυτό δεν είναι συνηθισμένο. Έπειτα από μεγάλη σκέψη και από εσωτερικές συγκρούσεις που κλονίζουν τα νεύρα του, ο χι καταλαβαίνει ότι είναι ερωτευμένος με τον ψι. Μεσολαβούν μερικά ακόμη δυστυχισμένα χρόνια, στα οποία ο χι διστάζει να το εξομολογηθεί, για να μη χαλάσει η φιλία τους. Πόσο μπορεί να το κρατήσει μέσα του, όμως; Δεν κάνει σχέσεις ή σεξ με άλλα άτομα, γιατί αισθάνεται ότι έτσι προδίδει τον ψι. Τώρα ο καθένας είναι δυστυχισμένος με τον δικό του τρόπο. Ο χι κάθε μέρα που περνάει είναι όλο και πιο θλιμμένος και ο ψι όσο περνάει ο καιρός απομονώνεται πιο πολύ.
Κάποτε ο χι βρίσκει το θάρρος να μιλήσει στον ψι, μόνο που βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας. Μιλούν μέσα από το Internet και ο χι του λέει τα πάντα. Ο ψι του απαντά πως το ίδιο αισθάνεται κι εκείνος και ο χι δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει κοντά του. Όταν επιστρέφει, όμως, βλέπει πως είναι σαν να μην του τα είπε.
Φεύγουν για διακοπές. Ο χι δεν μπορεί αυτή την κατάσταση, του μιλάει ξανά, του λέει τι αισθάνεται, του εξηγεί ότι δεν έχει νόημα να εθελοτυφλεί, όλες τους οι πράξεις δείχνουν ότι σκέφτονται το ίδιο πράγμα. Ο ψι δείχνει να κολακεύεται, χαμογελάει υπέροχα και ο χι ανακουφίζεται, γιατί νιώθει ελεύθερος τώρα πια. Όμως, από την ίδια στιγμή σχεδόν, ο ψι παύει να του επιτρέπει να τον αγγίζει και κάτι αλλάζει. Όχι ως προς τα συναισθήματα αλλά ως προς την ένταση της εκδήλωσής τους. Ο χι καταλαβαίνει πως ίσως ο ψι να βρίσκεται στο ίδιο δίλημμα που βρισκόταν κι εκείνος πριν μερικά χρόνια και περιμένει. Αρχίζει όμως να γνωρίζει κόσμο και να κάνει σεξ. Ο ψι κλείνεται όλο και περισσότερο. Τώρα πια φροντίζει να κάθεται σε απόσταση ασφαλείας από τον χι, δεν τον αφήνει να τον ακουμπήσει και δεν τον ακουμπάει και ο ίδιος. Συνεχίζουν όμως να είναι μαζί κάθε μέρα, μόνοι τους. Και ο χι εξακολουθεί να περιμένει, χωρίς όμως να του μιλάει για τις σχέσεις που κάνει κρυφά και που τις διαλύει μετά από λίγο καιρό, επειδή τους συγκρίνει όλους με τον ψι. Σύντομα αλλάζει τακτική και σε μια απόπειρα να τον κάνει να ζηλέψει, του διηγείται κάθε του πήδημα και κάθε του σχέση με όλες τις λεπτομέρειες. Ο ψι δεν τον πιστεύει, αποκλείεται ο χι του να κάνει όλα αυτά που του λέει.
Τώρα τα χρόνια έχουν περάσει. Μετά τις δουλειές τους ο χι και ο ψι συναντιούνται, μαγειρεύουν, τρώνε μαζί, βλέπουν τηλεόραση, πάνε διακοπές. Και ο ψι συνεχίζει να κλείνεται όλο και πιο πολύ και ο χι συνεχίζει να αναρωτιέται αν θα έρθει κάποτε η στιγμή που και οι δύο θα είναι μαζί κι ευτυχισμένοι…

Ένα σχόλιο »

  1. Ο/Η aposperitis λέει:

    είναι πολλά που δεν μπορώ να εξηγήσω, το πιο περίπλοκο είναι ο άνθρωπος.
    είναι κρίμα πάντως…

  2. Ο/Η gayprofusion λέει:

    Κρίμα και άδικο, που λέει και ο λαός…όμως έτσι γίνεται.

  3. Ο/Η GordonGR λέει:

    Τώρα κατάλαβα γιατί λέγεται συγχρονικότητα τὸ κείμενο. Γιατὶ αὐτοὶ οἱ δύο δὲν μποροῦν νὰ συγχρονιστοῦν. Ὅποτε εἶναι ἓτοιμος ὁ ἕνας δὲν εἶναι ὁ ἄλλος. Κι ὅμως, σ’ αὐτὲς τὶς περιπτώσεις δὲν εἶναι τόσο δύσκολο νὰ λυθεῖ τὸ θέμα. Ἀφοῦ καὶ οἱ δύο ξέρουν ὅτι ὁ ἄλλος τοὺς ἀγαπάει, ἀφοῦ δὲν ἐθελοτυφλοῦν πια, ἀρκεῖ νὰ βρεῖ ὁ ἕνας τὸ θάρρος νὰ ἀνακοινώσει στὸν ἄλλον πὼς ἐφ’ ἑξῆς εἶναι μαζί, καὶ ὁ ἄλλος νὰ μὴν κωλώσει καὶ νὰ τὸ δεχθεῖ. Φυσικά, αὐτὸ εἶναι μιὰ κουβέντα… ἀλλὰ ὅταν ξέρεις ὅτι ἡ εὐτυχία εἶναι μπροστά σου, σὲ ἀπόσταση χειρός, δὲν εἶναι κρῖμα νὰ μὴν ἁπλώνεις τὸ κουλό σου νὰ τὴν πιάσεις;

Σχολιάστε