Χθες βράδυ που ήμουν θλιμμένος ήρθε κάποιος στον ύπνο μου και μου είπε μερικά λόγια. Παράξενο αλλά αντίθετα με τα υπολοιπα όνειρα, θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια τα λόγια που μου είπε…

» Τι άλλο είναι η Ανάσταση παρά το στέκομαι ξανά; Όχι το υπάρχω ξανά γιατί πάντοτε υπάρχεις αλλά το στέκομαι. Στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων, στο μετερίζι που επέλεξα, στον πόνο που γεννά τη χαρά, στη ζωή που λίγο μόνο μοιάζει να σκοτεινιάζει μπροστά στον πλανερό θάνατο. Καλά το είπαν κάποτε, ο καθένας έχει ένα δικό του Σταυρό, για αυτό τους Σταυρούς ποτέ μην περιφρονείς γιατί εκείνα που για σένα μοιάζουν ελαφριά για κάποιους είναι αβάστακτο φορτίο και, όμοια, εκείνα που για σένα είναι ασήκωτα άλλοι τα σήκωσαν παλιά και άλλοι θα τα σηκώσουν στο μέλλον. Μια αιώνια γυμναστική είναι η ζωή και πρέπει σαν αθλητής να την αντιμετωπίσεις. Να γυμνάζεσαι όσο πρέπει, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. Να ξέρεις ότι κάποια αθλήματα δεν είναι για σένα και πως κάποια άλλα είναι σημαντικά να τα εξασκήσεις.
Εφτά προπονητές θα αλλάξεις, με τους τρεις θα τα πας περισσότερο καλά διότι σε ανέλαβαν από μικρό παιδί και είναι πιο κοντά στη φύση σου. Αυτοί είναι κατά σειρά ο 2ος, ο 4ος και ο 6ος αλλά τώρα σε προπονεί ο 5ος και πριν χρόνος περάσει θα σε αναλάβει ο 7ος, ο πιο αυστηρός από όλους ίσως αλλά και από τους πλέον συνθετικούς και πρακτικούς που έχεις γνωρίσει. Θα ασκηθείς από τον Κρόνο και τον Πλούτωνα καθώς θα μεσουρανούν και είναι στο σκοτάδι ξανά που θα τρέχεις και θα ασκήσαι αλλά θα είναι μια προπόνηση ζηλευτή. Πρώτος δεν θα τερματίσεις γιατί δεν είναι αυτή η μοίρα σου αλλά, γεμάτος από εμπειρία, θα ανοίξεις δική σου σχολή προπόνησης, που θα διέπεται από την απόλυτη, για τα μέτρα σου, ελευθερία. Και τότε καθένας από τους 7 προπονητές θα σου δώσει οδηγίες για το κτίριό του και για τη διαρρύθμιση που πρέπει να έχει το οικοδόμημα, γνωρίζοντας ότι στα 33 όλα θα ξεκινήσουν, νωρίτερα από κάποιους, αργότερα από κάποιους άλλους.
Κάποτε έπεσες από ένα ψηλό σημείο. Το θυμάσαι γιατί είναι αυτό που σε τρομάζει πιο πολύ και το βλέπεις στον ύπνο και στον ξύπνιο σου συνέχεια. Κι αν αγαπάς τόσο πολύ αυτόν που σταυρώθηκε είναι γιατί ξέρεις καλά πως αυτός διαφέρει από όλους τους άλλους σταυρωμένους αφού εκείνοι ήταν συναθλητές καλοί αλλά όχι ολυμπιονίκες. Ο Ολυμπιονίκης ήταν ένας αλλά αγαπά όλους εξίσου και δεν τους ξεχωρίζει από αυτόν.  Για εκείνον όλοι είναι αθλητές, κύτταρα των μυών του. Να το πεις και στη φίλη σου αν και το υποψιάζεται. Όλη αυτή η ασυνείδητη φασαρία γύρω από αυτόν είναι επειδή εκείνος είναι ο Λόγος της Γης ο αληθινός κι εγώ κάποτε του έδωσα νερό.»

About profusion

a man of respect, a man of honour.

2 responses »

  1. Ο/Η greenlion λέει:

    …τι άλλο από το στέκομαι ξανά….στο κάθε σκαλί…στην κάθοδο ή στην άνοδο….μα πάντα φως….μα πάντα ένα…. Χρόνια πολλά!

  2. Ο/Η profusion λέει:

    Χρόνια πολλά και σε σένα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s