Το 1983, σε ένα ήσυχο σπίτι, μια μητέρα έχει βάλει το μωρό της για ύπνο. Ο μεγάλος της ο γιός κοιμάται και ο άντρας της βλέπει τηλεόραση, οπότε και η ίδια πέφτει για ύπνο. Κάποια στιγμή κάτι ακούει από το δωμάτιο του μωρού και πηγαίνοντας να δει, βλέπει έναν μαύρο άντρα με κίτρινα μάτια πάνω από την κούνια του.
Μια κραυγή σηκώνει τον άντρα της που τρέχει στο δωμάτιο και βλέπει ένα αποτρόπαιο θέαμα. Ο πατέρας παίρνει τα δυο παιδιά και ίσα που γλιτώνει την τελευταία στιγμή, καθώς το σπίτι τους γίνεται παρανάλωμα του πυρός.
Χρόνια μετά και ενώ τα παιδιά έχουν μεγαλώσει ως στρατιώτες, ο μεγάλος γιός επισκέφτεται τον μικρό, ο οποίος ζει μόνος του και ετοιμάζεται για το πανεπιστήμιο. Του ζητάει να τον βοηθήσει να βρουν τον πατέρα τους, ο οποίος έχει εξαφανιστεί. Ο μικρός αρνείται αρχικά αλλά γυρίζοντας σπίτι και βλέποντας τη μνηστή του να παθαίνει ότι είχε πάθει και η μητέρα του, δέχεται και συνοδεύει τον αδερφό του. Μετά από αυτό, κομμάτι – κομμάτι, το παζλ αρχίζει και συμπληρώνεται. Ο πατέρας τους είναι κυνηγός δαιμόνων και έχει εκπαιδεύσει για χρόνια τους γιούς του να κάνουν το ίδιο.
Ακολουθώντας τα μυστηριώδη ίχνη του πατέρα τους, επεμβαίνουν οποτεδήποτε συναντούν κάποια υπόθεση που έχει υπερφυσικά στοιχεία. Ο αγώνας τους είναι να βρουν το δαίμονα που έκανε αυτό που έκανε στη μάνα τους και να τον σκοτώσουν. Η πορεία είναι μυστηριώδης, επικίνδυνη και βασανιστική. Αντιμετωπίζουν σχεδόν κάθε περίπτωση της μεταφυσικής φιλολογίας, από αρχαίους δαίμονες μέχρι μαύρη μαγεία, κατάρες, βουντού, πόλτεργκάιστ, φαντάσματα και ότι άλλο σκεφτείς.  Όμως ένας αόρατος ιστός διατρέχει τη σειρά. Κάτι πολύ μεγαλύτερο από μερικά εκδικητικά φαντάσματα συμβαίνει. Επίκειται η Αποκάλυψη και η έλευση του Αντίχριστου στη γη και ένας πόλεμος δυνάμεων έχει ξεκινήσει.
Σαν εύρημα η σειρά καλά τα πάει. Μπλέκει περίπου κάθε γνωστή παράδοση του υπερφυσικού, της μυθολογίας, των αστικών θρύλων και των χριστιανικών μύθων. Τα δυο αδέρφια γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι οι δύο τους είναι κρίκοι μιας πολύ μεγάλης και σκοτεινής αλυσίδας γεγονότων. Η σειρά γίνεται πολύ σκοτεινή και σε πολλά σημεία πραγματικά ανατριχιαστική αλλά αναγκάζεται, ίσως για λόγους τηλεθέασης, να προσφύγει σε μερικές κλασικές αμερικανιές, ιδιαίτερα όταν – επιτέλους – γίνεται αναφορά στους Αγγέλους. Εκεί κάπου χάνει τη μπάλα.
Σε γενικές γραμμές, όμως, παραμένει καλή κι ενδιαφέρουσα για τους λάτρεις του υπερφυσικού τρόμου, αν και αντιμετωπίζει τα θέματα αυτά κάπως επιφανειακά. Αυτό όμως θα το επισημάνει μάλλον ο γνώστης αυτού του αντικειμένου, παρά ο ανυποψίαστος τηλεθεατής.

Advertisements

About profusion

a man of respect, a man of honour.

One response »

  1. Ο/Η mahler76 λέει:

    Σήμερα ξεκίνησε ξανά το LOST δεν υπάρχει τίποτε άλλο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s