Christian-Bale-Jesus_l

Οι γάμοι των ομοφυλοφίλων αρχίζουν και κερδίζουν έδαφος σε όλη την οικουμένη. «Πρώτη διδάξασα η Ολλανδία, αναγνώριση και στο… Νεπάλ» (Realnews Κυριακή 2 Αυγούστου, σ. 42).

Ναι, καταλαβαίνουμε ότι σε μία χώρα όπως είναι το Νεπάλ, που υπάρχει κοινωνική εξαθλίωση, χαμηλό βιοτικό επίπεδο ζωής, φτώχεια, κοινωνικές εξεγέρσεις, πολιτική καταπίεση συμβαδίζει και η ηθική διαφθορά. Εκεί τους νεκρούς τους τούς τρώνε!!! Τα απομεινάρια των αποτεφρωμένων σωμάτων τα τρώνε σε ειδική ιεροτελεστία οι Ινδουιστές που ονομάζονται Aghoris. Ναι αυτό γίνεται σήμερα το 2009 (βλ. και Πεμπτουσία τχ. 27, σ. 163). Οπότε η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας σε μία χώρα που επιτρέπεται ακόμη και ο κανιβαλισμός δεν μας προξενεί εντύπωση. Διλήματα ομοφυλοφιλία ή κανιβαλισμός δεν έχουν και τόση σημασία για αυτούς. Όμως οι χώρες του Δυτικού πολιτισμού, να αποδέχονται το γάμο των ομοφυλοφίλων μάς προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση.

Η αμαρτία έχει γίνει μόδα, έχει γίνει τρόπος ζωής, προβάλλεται ως κάτι φυσιολογικό. Αντί αυτοί οι άνθρωποι (οι ομοφυλόφιλοι) να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα θεωρούν την κατάστασή τους φυσιολογική. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Ο αιώνιος εχθρός του ανθρώπου εκμεταλλευόμενος την συναισθηματικότητα και την φαντασία κάποιου, τού διαστρέφει τους λογισμούς τόσο, που τους κάνει όχι μόνο ανήθικους και αισχρούς, αλλά και παραφύση. Η αποδοχή αυτών των λογισμών είναι η αρχή της αμαρτίας. Λέει ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής ότι δεν μπορεί να αμαρτήσει κάποιος στην πράξη (κατ’ ενέργεια) αν δεν αμαρτήσει πρώτα στη σκέψη, στο λογισμό (κατά διάνοια).

Μάλιστα τώρα τελευταία παρατηρούμε ότι και στην Ελλάδα οι ομοφυλόφιλοι αρχίζουν να έχουν δυναμική παρουσία: παράνομος γάμος ομοφυλοφίλων στην Τήλο, πρόταση αντίστοιχου νομοσχεδίου στη Βουλή, δημιουργία ιστολογίου στο διαδίκτυο κ.λπ. Η αμαρτία τελικά σε καμία άλλη εποχή δεν είχε τέτοια κοινωνική αποδοχή όσο στη δική μας.

Μήπως ξαναπεί ο Θεός, «ου μη καταμείνη το πνεύμα μου εν τοις ανθρώποις τούτοις εις τον αιώνα δια το είναι αυτούς σάρκας» (Γεν. 6,3);

Γ. ΑγγελίδηςΤο παραπάνω είναι κείμενο που δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο της Μονής Βατοπαιδίου. Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου. Πολύ σπάνια σχολιάζω κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως αυτήν εδώ. Να ξεκινήσω δηλώνοντας πως σέβομαι απόλυτα την Ορθοδοξία, όπως και την κάθε θρησκεία, καθώς και ανθρώπους που τα παράτησαν όλα και, εν μέσω κάθε είδους αντιξοοτήτων, «ματώνουν» για να βρουν το Θεό και να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα, αν φυσικά αυτός ήταν ο σκοπός που τους ώθησε στο μοναχισμό. Κατά τη γνώμη μου, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτός ήταν. Να δηλώσω επίσης πως δεν υπήρξα ποτέ ακτιβιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και πιθανώς ποτέ δεν θα γίνω, τουλάχιστον με ορισμένους τρόπους που βλέπω γύρω μου και δεν συμφωνώ με αυτούς. Αντίθετα, δεν έχω διστάσει να στηλιτεύσω κάποιες συμπεριφορές και να μιλήσω χιουμοριστικά – καυστικά, στην ουσία δηλαδή να αυτοσαρκαστώ για τις επιλογές τις δικές μου και των ομοίων μου.
Αναρωτιέμαι, όπως, πότε άραγε και κάτω από ποιές συνθήκες η θρησκεία της Αγάπης, με Αρχηγό της τον Κύριο της Αγάπης, μετατράπηκε σε θρησκεία του μίσους, της μισαλλοδοξίας και μιας νευρωτικής εμμονής, που επιμένει να φορτώνει στους άλλους όλα εκείνα που την ίδια χαρακτηρίζουν ή τουλάχιστον ΚΑΙ αυτή χαρακτηρίζουν. Πως μια θρησκεία επιμένει να θεωρεί λυμμένα ζητήματα για τα οποία η επιστήμη δεν έχει πει την τελευταία της λέξη. Πως βιάζεται να μιλήσει περί επιλογής και περί γονιδίων ενώ ελάχιστοι στους κόλπους της γνωρίζουν ιατρική και βιολογία. Πως είναι δυνατό να φορτώνει σε άλλους αμαρτίες που και η ίδια (οι εκπρόσωποί της προφανώς) διαπράττουν καθημερινά. Στην τελική, πως είναι δυνατό να παραλληλίζεται η ομοφυλοφιλία με τον κανιβαλισμό και πως είναι δυνατή η ταύτιση του ομοφυλόφιλου με τον αισχρό και με το παρά φύση.
Μερικοί μήνες μόνο πέρασαν από τότε που η εν λόγω Μονή βρέθηκε στη δίνη συνταρακτικών σκανδάλων οικονομικής φύσης κυρίως αλλά και με πολλές άλλες προεκτάσεις. Από τότε την υπερασπιζόμουν, όχι την ίδια, το Μοναχισμό και την Πίστη γενικότερα. Έλεγα και λέω ακόμη πως δεν είναι όλα ή άσπρα ή μαύρα αλλά υπάρχει και το γκρι και τα άλλα χρώματα. Για να δούμε, λοιπόν, μερικά από τα υπόλοιπα χρώματα:

 «Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Σουδάν. Το δικαστικό σύστημα είναι βασισμένο στο Σαρία και σύμφωνα με το άρθρο 148, η ποινή ισχύει όταν η πράξη έχει διαπραχθεί για πρώτη φορά στους άνδρες και για τέταρτη στις γυναίκες. Πριν από αυτό 100 μαστιγώματα εφαρμόζονται στις ανύπαντρες γυναίκες που μετέχουν σε ομοφυλοφιλικές πράξεις. Στους άνδρες εφαρμόζεται η θανατική ποινή αμέσως μετά την πρώτη συμμετοχή.»

«Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στην Νιγηρία σύμφωνα με την ενότητα 21 και παραγράφους 214 και 217 του Νιγηριακού αστικού κώδικα και τιμωρείται με φυλάκιση εως 14 χρόνια. Η βόρεια Νιγηρία είναι Ισλαμική και πολύ έντονα συντηρητική περιοχή. Σύμφωνα με τον νόμο της Σαρία, που εφαρμόζεται εδώ, η πρωκτική σεξουαλική επαφή που εφαρμόζεται εδώ τιμωρείται με 100 χτυπήματα με μαστίγιο για τους ανύπαντρους άντρες και ένας χρόνος φυλάκισης με θάνατο απο λιθοβολισμό για τους παντρεμένους άντρες. Aπό τον Μάρτιο του 2000 12 άτομα έχουν καταδικαστεί σε θάνατο με λιθοβολισμό, αλλά οι ποινές δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.»

  • Death penalty in Afghanistan under the rule of the Taliban (1996-2001);
  • Iraq, post war (2003–)
    • In January 2007, a United Nations report described the increased persecution, torture and extrajudicial killing of Iraqi lesbians and gay men by the Shia death squads of the Badr and Sadr militias (the armed wings of the two main Shia parties that control the government of Iraq). In 2005, the Grand Ayatollah Ali al-Sistani issued a fatwa on his website calling for the execution of gays in the «worst, most severe way». Following protests from UK based Iraqi gay rights group, Sistani agreed to remove the fatwa from his website except for the section calling for the punishment of lesbianism.

As of October 2007, homosexual acts are punishable by death in seven countries through Sharia Law:

In Saudi Arabia, the maximum punishment for homosexuality is public execution, but the government will use other punishments—e.g., fines, jail time, and whipping—as alternatives, unless it feels that homosexuals are challenging state authority by engaging in LGBT social movements.

Iran is perhaps the nation to execute the largest number of its citizens for homosexuality. Since the 1979 Islamic revolution in Iran, the Iranian government has executed more than 4,000 people charged with homosexual acts. In Afghanistan after the fall of the Taliban, homosexuality went from a capital crime to one that it punished with fines and prison sentence.
(στοιχεία από τη wikipedia)
Για όσους από εσάς δεν μιλάτε Αγγλικά, η μετάφραση είναι πολύ απλή: μιλάει για ΘΑΝΑΤΟ ομοφυλοφίλων σε χώρες που προφανώς δεν είναι κανιβαλιστικές, σύμφωνα με το ιστολόγιο του Βατοπαιδίου. Θάνατο σε χώρες όπου επικρατούν οι ίδιες θρησκόληπτες αντιλήψεις περί «φυσιολογικότητας» και περί «αγιότητας», όπου αρκεί κάποιος να σε κατηγορήσει για ομοφυλοφιλία για να πληρώσεις πρόστιμο, να φυλακιστείς, να προπηλακιστείς, να λιθοβολιστείς ή να χάσεις και τη ζωή σου ακόμα. Αυτό είναι κανιβαλισμός, Άγιοι Πατέρες.
Το μεγαλύτερό σας αμάρτημα, ως ταγοί της θρησκείας, δεν είναι τα στρέμματα – χρήματα που φάγατε, αν φάγατε, ούτε οι λίμνες που διεκδικείτε ούτε, στην τελική οι ίδιες οι απόψεις σας αλλά το ότι κανιβαλίζετε την ελπίδα των ανθρώπων και την Αγάπη του Θεού. Μιλάτε για την αγάπη που ο Κύριος δίδαξε τόσο έμπρακτα αλλά είναι να αναρωτιέται κανείς αν πραγματικά υπάρχει κάτι που αγαπάτε. Διότι κανείς οφείλει να αγαπάει τον άνθρωπο ως έργο του Θεού, ως εικόνα και ομοίωσή Του και αν δεν αγαπάει τον άνθρωπο, τότε πως είναι δυνατό να αγαπάει το Θεό;
Θα επανέλθω…

Advertisements

About profusion

a man of respect, a man of honour.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s