Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα. Ποτέ δεν κατάλαβα τη συνήθεια των ανθρώπων της Αθήνας να λένε » δεν μπορώ να έρθω εκεί για καφέ γιατί είναι μακριά». Οι φίλοι μας οι gay, όταν ψάχνουν να βρουν κάποιον, αφού πρώτα τον περάσουν από κόσκινο μη και έχει «άσχημα» δάχτυλα στα πόδια, θέλουν αν είναι δυνατό να μένει το πολύ απέναντί τους ή σε απόσταση που να την καλύπτουν με τα πόδια μέσα σε πέντε λεπτά μη και κουνήσουν τον κώλο τους και πάρουν ας πούμε ένα λεωφορείο. Ακόμη και αυτοκίνητο να έχει και να είναι πρόθυμος να πάει αυτός σε εκείνους και πάλι δεν θα το δεχτούν. Διότι όταν θέλουν κάτι, το θέλουν εκείνη την ώρα, το πολύ να εμφανιστεί μπροστά τους με το που θα ανοιγοκλείσουν τα μάτια τους.
Εντάξει, δεν είπαμε να μένει στην Αυστραλία ο γαμπρός, ούτε καν εκτός Αθηνών αλλά αγνοούν ότι η απόσταση η πραγματική δεν είναι η χιλιομετρική αλλά η απόσταση της καρδιάς που δυστυχώς δεν καλύπτεται με τίποτα άλλο εκτός ίσως από την καλή θέληση που κι αυτή λείπει και δεν βρίσκεται. Το «we’re 6.000 miles apart», λοιπόν, αναφέρεται σε αυτό ακριβώς το πράγμα και αυτό αποτελεί μια αλήθεια. Δυσάρεστη, μεν αλλά αλήθεια.
Ξέρετε, ακούω βερεσέ όλα αυτά που πολλοί gay ισχυρίζονται. Όχι όλοι μεν αλλά πολλοί. Στην μεγάλη πλειοψηφία οι φίλοι μας οι gay λένε ότι αγαπούν αλλά αυτό είναι μια αυταπάτη που τρέφουν. Δεν αγαπούν, φαντασιώνονται ότι αγαπούν διότι αγαπούν σκεπτομορφές που τις έπλασαν όπως ήθελαν. Δεν αγαπούν εσένα αλλά αυτό που θα ήθελαν να είσαι και που πολύ σπάνια βρίσκουν τελικά. Δεν είναι μόνο πρόβλημα των gay αυτό αλλά του κόσμου ολόκληρου. Απλά σε αυτούς είναι πολύ πιο έντονο. Αλλά ας μη χρησιμοποιώ το δεύτερο πρόσωπο, δεν είναι σωστό να βγάζω τον εαυτό μου έξω από όλο αυτό. Δεν ξέρουμε να αγαπάμε. Η αγάπη είναι επιστήμη ολόκληρη και είναι μια επιστήμη και τέχνη που εν πολλοίς αγνοούμε και ας το παίζουμε γνώστες.
Θέλει θυσίες και αγώνες η αγάπη και συνειδητή προσπάθεια πρωτίστως προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Και όταν λέμε πως κουραστήκαμε από όλο αυτό, σημαίνει πως κάτι κάναμε λάθος σε εμάς τους ίδιους και όχι απαραίτητα στον άλλο, άσχετα αν αρεσκόμαστε συνήθως στο να μετατοπίζουμε την ευθύνη πάντα σε κάποιον άλλο. Ναι κι εγώ ο ίδιος που γράφω νιώθω κουρασμένος από όλη αυτή την προσπάθεια και δεν ξέρω αν θέλω να τη συνεχίσω ή να τη σταματήσω εδώ και τώρα. Κοιμήθηκα και ξύπνησα με τη βούληση να μην ασχοληθώ ξανά, να παραιτηθώ από τις προσπάθειες, όπου και αν αυτές κατευθύνονται. Καμιά φορά η αγάπη σε βρίσκει εκεί που δεν το περιμένεις και δεν τη βρίσκεις εσύ. Εάν με βρει, έχει καλώς, εάν όχι θα ξέρω καλά πως Αγάπη δεν είναι αποκλειστικά το να έχεις ένα γκόμενο ή μια γκόμενα.

Advertisements

About profusion

a man of respect, a man of honour.

One response »

  1. Ο/Η SK λέει:

    Η τελευταία φράση είναι «όλα τα λεφτά».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s