Σας έχει τύχει ποτέ να νιώθετε ερωτευμένοι αλλά χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο να εστιάζεται ο έρωτάς σας; Να είναι σαν να αγαπάτε ολόκληρο τον κόσμο χωρίς απαραίτητα να το προσωποποιείτε; Ναι, μερικές φορές συμβαίνει και αυτό και η αλήθεια είναι πως θα μπορέσει κανείς να το αποδώσει σε διάφορες αιτίες οι οποίες τη στιγμή αυτή δεν με ενδιαφέρουν καθόλου να τις αναλύσω αλλά ούτε και να σκεφτώ αν είναι «σωστό» ή «λάθος».
Η αίσθηση αυτή είναι υπέροχη από μόνη της έτσι κι αλλιώς και ίσως τελικά να μη χρειάζεται πολλές αναλύσεις. Μπορεί, άλλωστε, να αποτελεί την πρώτη εκδήλωση μιας ουσιαστικής και χωρίς υπερβολές και υστερίες αποδοχής του εαυτού μας (επιτέλους) και μιας πραγματικής συνειδητοποίησης του γεγονότος που σε πολλούς από εμάς για χρόνια παραμένει άγνωστο: ότι τελικά ναι, είμαστε ικανοί να νιώσουμε αγάπη και να τη δείξουμε έμπρακτα τόσο εκεί που εκτιμάται όσο κι εκεί που δεν λαμβάνεται και πολύ υπόψιν. Ακόμη και στην τελευταία περίπτωση, η αγάπη δεν πηγαίνει ποτέ χαμένη, όπως άλλωστε και καμία ενέργεια.
Το πρώτο βήμα για μια σωστή και ολοκληρωμένη αγάπη είναι η αγάπη προς τον εαυτό. Αγάπη προς αυτόν δεν σημαίνει ναρκισσισμό κι εγωισμό ούτε και τελμάτωση σε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του εαυτού που εμποδίζουν την εξέλιξη. Σημαίνει κατανόηση της φύσης μας και επίμονο και συνεχή αγώνα στο να την εξυψώσουμε ακριβώς όπως της αξίζει και ο αγώνας αυτός, όσο δύσκολος και αν είναι, αποτελεί μια έκφραση αγάπης απαραίτητης για το επόμενο στάδιο που είναι η άνευ όρων αγάπη προς όλους.

Advertisements

About profusion

a man of respect, a man of honour.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s