Υπάρχουν δύο σχολές σε ό,τι αφορά τους αποχαιρετισμούς. Η πρώτη σχολή πιστεύει πως όταν κανείς φεύγει δεν πρέπει να γυρίζει να κοιτάξει και η δεύτερη ότι μπορεί να γυρίσει το κεφάλι του και να ρίξει μια τελευταία ματιά. Η πρώτη πιστεύει ότι το γύρισμα του κεφαλιού δείχνει δέσμευση, ότι κατά βάθος δεν θέλεις να φύγεις και μάλιστα θεωρεί υποτιμητικό να κάνεις κάτι τέτοιο, γιατί δείχνεις πως δεν είσαι σίγουρος για τις αποφάσεις σου. Η δεύτερη σχολή λέει πως δεν βλάπτει να κοιτάξεις για τελευταία φορά εκείνο που θα χάσεις οριστικά.
Υπάρχουν, όμως και άλλες παραλλαγές, όπως το να γυρίσεις μεν και να κοιτάξεις, αλλά η ματιά σου να είναι γεμάτη ειρωνεία, σαρκασμό, υποτίμηση και άλλα πολλά. Διότι μερικοί αποχωρισμοί είναι καλό που συμβαίνουν, έστω και αν στην αρχή μας φαίνονται δυσάρεστοι. Ποιός από εμάς δεν έχει βρεθεί σε μια τέτοια θέση;
Είμαι γνωστός για την πίστη που δείχνω στους ανθρώπους, καθώς και για την εμπιστοσύνη μου σε αυτούς. Αλλά, ενώ είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να πέσω στη φωτιά για εκείνους που αγαπάω, αυτό που δεν σηκώνω με τίποτα είναι η κοροϊδία. Και πρόσφατα αντιμετώπισα πολλή από δαύτη, εξαντλώντας μια υπομονή που φαίνεται πως έχω σε περίσσεια και υποτιμώντας τόσο καιρό μια αξιοπρέπεια επειδή ξεγελάστηκα. Ήταν επιβεβλημένο να πάρω μια σκούπα κι ένα φαράσι και να μαζέψω όλα αυτά που βρίσκονταν στα πόδια μου. Δεν τα έριξα στον κάλαθο των αχρήστων, διότι τα σκουπίδια δεν προσδιορίζονται από τον τόπο που βρίσκονται αλλά από την ποιότητά τους. Απλά τα έβαλα στην άκρη, για να μην αποτελούν εμπόδιο και τα περιόρισα με την περιφρόνησή μου. Και, ως εκ θαύματος, ήταν λες και σπάστηκαν δεσμά που τόσο καιρό δεν είχα καταλάβει πως μου είχαν φορεθεί. Μυαλό και σώμα λειτουργούν καλύτερα τώρα μετά το ξεβοτάνισμα.

About profusion

a man of respect, a man of honour.

2 responses »

  1. Ο/Η Equilibrium λέει:

    «Δεν τα έριξα στον κάλαθο των αχρήστων, διότι τα σκουπίδια δεν προσδιορίζονται από τον τόπο που βρίσκονται αλλά από την ποιότητά τους.»

    απλά τον κάλαθο μπορείς και να τον κλείσεις για να μη σε ενοχλεί η μυρωδιά τους… αλλά κατά βάση έχεις δίκιο…

    καλοτάξιδο και το καινούριο σου μπλογκ! 🙂

  2. Ο/Η profusion λέει:

    Ευχαριστώ, ελπίζω να ρίχνεις μια ματιά κι εκεί! 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s