Είναι καιρός που τα σώματά μας μας πρόδωσαν και τα προδώσαμε κι εμείς από εκδίκηση και άγνοια. Δεν τα αγαπήσαμε ποτέ κι εκείνα έπαψαν να μας αγαπούν, γιατί αυτά τα πράγματα είναι αμφίδρομα: μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις, όπως είχε πει και μια φωτισμένη ψυχή.
Μένοντας χωρίς την αγάπη του σώματός μας προσπαθήσαμε να αγαπήσουμε άλλα κορμιά, ξένα. Αγάπες της μιας βραδιάς που χάνονται μόλις το ρολόι σημάνει τα μεσάνυχτα, κορμιά που είναι προορισμένα να αγαπιούνται μόνο στο φως του φεγγαριού και στις σκιές.
Ξεσπάσαμε στο σώμα μας επάνω, το κάναμε να πονέσει αλλά άντεξε κι εμείς, που το είχαμε απλά για ένα πλαδαρό σαρκίο χωρίς αξία, το φορτώσαμε πάνω σε άμαξες με άγρια μαύρα άλογα, το ανεβάσαμε ψηλά στις χιονισμένες κορυφές του Καύκασου, το δέσαμε με βαριές αλυσίδες και το παρατήσαμε στο κρύο και στο χιόνι. Πολλές φορές η αλήθεια είναι πως μας λείπει και το επιθυμούμε, γιατί είναι μεγάλη η μοναξιά χωρίς σώμα. Αλλά είναι και τόσο ωραία αυτή η ελευθερία του να μην περιορίζεσαι από το σώμα σου που κλείνουμε τα μάτια στο μαρτύριό του και λέμε πως όλα είναι ψευδαισθήσεις.
Κι ύστερα έρχονται μια σειρά από αισθήσεις που μας επιβεβαιώνουν την ψευδαίσθηση. Γιατί δεν είναι το σώμα μας δεμένο στον Καύκασο αλλά εμείς οι ίδιοι, ο εαυτός μας που δέθηκε εκεί γιατί ποτέ δεν θα μπορούσε να περιορίσει το σώμα του. Και είναι τόσο μεγάλη η οδύνη από τη διαπίστωση αυτή που άλλη λύση δεν φαίνεται να υπάρχει από το να διαλυθεί το άθλιο σαρκία σε εκείνα που το συνέθεσαν κι εμείς να πετάξουμε ψηλά, μακριά από αλυσίδες που μόνοι μας φορέσαμε…

About profusion

a man of respect, a man of honour.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s