Είναι καιρός τώρα που οι σημασίες και οι έννοιες των πραγμάτων έχουν αλλάξει και αυτό ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη.
Έχει έρθει η ώρα που και η παραμικρή σύμπτωση παύει να θεωρείται ως τέτοια. Ακόμα και το κατινίστικο κουτσομπολιό των γύναιων θεωρείται πια ως δύναμη της ζωής και λαμβάνεται υπόψη.Κουράστηκα. Αλλά ταυτόχρονα μια δύναμη κυλάει μέσα μου και με ζωογονεί. Βαριέμαι αλλά είμαι και πολύ ενεργητικός και δραστήριος.
Όσα έως τώρα είχαν σημασία την έχασαν και όσα ήταν αδιάφορα άρχισαν να αποκτούν ενδιαφέρον. Όσα θεωρούνταν ως δημιουργία τώρα έγιναν νωχελικότητα και απάθεια και όσα θεωρήθηκαν ασήμαντα και στείρα άρχισαν να γεννούν καρπούς. Ποιός θα καταλάβει για τι μιλάω; Και αν καταλάβει, πρέπει να το μαρτυρήσει;
Κυλούν τα κύματα της ζωής και δεν σταματάνε. Κι αναδεύουν το βυθό και βγάζουν στην επιφάνεια όλα όσα έως τώρα κρύβονταν στην αγκαλιά της θάλασσας κι αυτή έδωσε τους νεκρούς που είχε πάρει, όπως γράφει η Αποκάλυψη. Τους χρειαζόμαστε τους καθημερινούς ανθρώπους τώρα που οι ήρωες ξέπεσαν. Αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές, για αυτούς θα μιλάω από εδώ και πέρα. Αλλά δεν θα αποκαλύψω τα πάντα τους. Μερικά πράγματα πρέπει να μείνουν κρυφά.
Τώρα ακόμα κι ο Έρωτας άλλαξε όψη. Απομυθοποιήθηκε χωρίς να απογοητεύσει. Βρήκε την απλότητα που είχε χαθεί και αυτή του την απλότητα θα δείξω ξανά, μέσα από δρόμους που μοιάζουν δαιδαλώδεις αλλά δεν είναι. Είναι απλές οι δυνάμεις της ζωής.
Τώρα η σκοτεινή πλευρά ηρέμησε γιατί άρχισε να της δείχνεται σεβασμός ξανά και αν κανείς στο Φως χαίρεται, είναι στο Έρεβος που εμπνέεται, κάτω από το απατηλό φως του φεγγαριού. Για αυτή την όψη θα μιλήσω και λίγοι θα καταλάβουν, εγώ, το πιο μικρό φύλλο στο Δέντρο της Ζωής.
Γιατί είναι για μένα και τη ζωή που γράφω αλλά η ζωή δεν είμαι μόνο εγώ. Και μέσα από εμένα πολλοί θα δουν τη ζωή τους και η ζωή θα γελάσει με όλους εμάς και πονηρά θα μας κλείσει το μάτι. Και πολλοί θα εκλάβουν το κλείσιμο αυτό του ματιού ως ειρωνεία, άλλοι ως ηδονικό κάλεσμα και μερικοί ακόμα ως επιβεβαίωση.

Advertisements

About profusion

a man of respect, a man of honour.

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s